Trouw Tips

Coverband

Atomika is een allround covergroep en partyband! Maar Atomika is ook zoveel meer. Wij kunnen zelfs voor een DJ zorgen die na onze set de party nog laat doorgaan tot in de vroege uurtjes! Kortom: Atomika is de ideale band voor uw event!

Budget bruiloft: trouwen voor 1000 euro? Bruiloft Inspiratie.
Het kan vervelend zijn om op veel kosten te moeten besparen bij een budget bruiloft, aan de andere kant is het ook heel leuk om er op een creatieve manier mee om te gaan. Veel grote uitgaven zijn eigenlijk helemaal nergens voor nodig.
Trouwkostuum limburg
Het plannen van een bruiloft; zo begin je Green Village.
Wie je voor welk moment op de dag uitnodigt, ligt geheel aan jullie band en natuurlijk het budget. Het is wel belangrijk om alvast naar de gastenaantallen te kijken omdat de trouwlocatie hier naar zal vragen. Zonder getuigen geen bruiloft.
smoking kopen
budget tips voor je bruiloft Weddingplanner, bruiloft stylist en ceremoniemeester Best Day Ever Events.
Helaas zijn wij ook genoodzaakt om een low budget bruiloft te houden. Maar gek genoeg krijg ik daar ook juist inspiratie en energie van. Het inhuren van een weddingplanner lijkt mij toch wel duur als je echt heel low budget wilt trouwen net als ons.
Verse wafels kopen
Kosten bruiloft in kaart brengen: hoe blijf ik binnen het trouwbudget?
Wat zal ons huwelijk kosten? Uiteraard kunnen jullie dit zo uitgebreid of goedkoop maken als jullie zelf willen. De huwelijksvoltrekking kost gemiddeld tussen de €500 en €1000. Dit is sterk afhankelijk van het gewenste moment van trouwen en is ook per gemeente zeer verschillend.

Naast de huwelijksvoltrekking zijn er oneindig veel mogelijkheden om jullie trouwdag in te richten. Indien je nog geen idee hebt van wat hierbij komt kijken, neem dan even een kijkje op onze checklist trouwen. Hiermee krijg je een goed beeld van wat er allemaal geregeld wordt bij een gemiddelde bruiloft.

Voordat je een van deze zaken gaat regelen, is het raadzaam om eerst jullie trouwbudget te bepalen. Hoeveel mag jullie gehele bruiloft kosten met alles erop en eraan? Als jullie het totale budget voor jullie trouwdag hebben bepaald kun je gaan nadenken over hoeveel jullie uit willen geven per onderdeel van jullie bruiloft. De hulp van iemand met ervaring is hierbij zeer prettig. Hoe beter je start is bij het budgetteren, des te meer plezier heb je er later van tijdens de voorbereiding.

Gratis trouwen klinkt aantrekkelijk en is in iedere gemeente mogelijk. Het moet volgens de wet namelijk mogelijk zijn om in iedere gewenste gemeente te kunnen trouwen. Hou er rekening mee dat jullie op een wachtlijst terecht komen, wanneer jullie gratis willen trouwen. Het moment dat je dan mag trouwen, bepaal je niet zelf, maar de gemeente. Dit plannen ze vaak op maandag in de vroege uurtjes. De locatie is dan een kantoor of balie waarna je binnen enkele minuten weer buiten staat, een zeer sobere maar goedkope manier van trouwen.

Hou er rekening mee dat gratis trouwen nooit helemaal gratis is. Er zijn altijd enkele administratieve kosten die de gemeente in rekening zal brengen zoals de kosten voor de uitreksels van het bevolkingsregister.

Een reden om te kiezen voor gratis trouwen is allereerst een klein budget. Een tweede reden om te kiezen voor gratis trouwen kan zijn om gebruik te kunnen maken van een ongebruikelijke trouwlocatie of ongebruikelijk moment. Om dit te realiseren combineer je gratis trouwen met de voltrekking van de trouwceremonie op een plek en tijdstip naar eigen keuze. Zo heb je een unieke trouwceremonie die helemaal bij jullie past en het officiële gedeelte vrijwel kosteloos. Het kan ook mogelijk zijn dat een trouwambtenaar geheel volgens jullie idee en keuze officieel kan trouwen, maar hiervoor is toestemming van de gemeente nodig. Het verschilt erg per gemeente of ze hier aan mee willen werken. Er zijn dus veel regeltjes waar je rekening mee moet houden.

trouwfotograaf
Toverwoord trouwen.
De tijd dat je per definitie duizenden euro’s uit moet geven aan de mooiste dag van je leven zijn voorbij. Voor een beetje bruiloft hoef je nog geen duizend euro uit te geven.Een dag nadat Zeeman een budgetbruidsjurk à 29,99 euro in de filialen hing, was het enkellange exemplaar uitverkocht. Dat niet alleen, op advertentiewebsite Marktplaats bleek de jurk niet aan te slepen. De gemiddelde bruiloft kost ongeveer €15.000, waarvan zo’n €1.500 aan de bruidsjurk wordt besteed. Het mag dan ook geen wonder heten dat bruiden in spe naar de textielketen renden voor een besparing van €1.470,01.Prioriteiten
De mooiste dag van je leven maak je – als het goed is – misschien maar één keer mee. En dat is maar goed ook, want de gemiddelde bruiloft is niet goedkoop. Per gast ben je, inclusief alle versnaperingen tijdens de receptie, de bruidstaart en het diner, ruim €50,- kwijt. De grootste kostenposten zijn daarnaast het afhuren van een locatie (à €3.000,-) en de huwelijksreis (gemiddeld zo’n €2.500,-).

Wie z’n geld liever in z’n zak houdt hoeft het natuurlijk helemaal niet zo prijzig aan te pakken. Sarah Glasbergen is mede-oprichter van de website ThePerfectWedding.nl. Volgens haar is prioriteiten stellen dé manier om te besparen op de trouwdag. ,,Bedenk wat belangrijk voor jullie is en ga daar helemaal voor. In het traditionele beeld van een bruiloft duurt het feest de hele dag. Om tien uur wordt het paar opgehaald, vanaf dat moment is er eerst het officiële gedeelte in het gemeentehuis, dan de taart, een receptie, een borrel, een diner en een feest. Laat je die traditie los, dan bespaart dat een heleboel kosten.” Dat houdt bijvoorbeeld in: geen zevengangendiner maar een barbecue in het park. Of misschien wel helemaal geen compleet dagprogramma, maar een zelfgemaakte Engelse high tea ter afsluiting van de ceremonie.

De website van Glasbergen biedt een gratis tool waarmee de bruiloft online van A tot Z gepland kan worden, inclusief het bijhouden van de gastenlijst, het zoeken naar leveranciers en een overzicht van het budget. Datzelfde doen gratis apps zoals het Nederlandstalige Wow plan you wedding of de Engelstalige apps iWed Planner en The Knot Wedding Planner.

Want een strak plan is de basis: zo houd je grip op het budget. Een beetje fantasie is minstens zo belangrijk voor een budgetbruiloft. Marisca Kenter is oprichter van Mamablogger.nl. Ze trouwde op 12 juli 2010 voor het luttele bedrag van €700,-. ,,We zouden in september trouwen, maar we kwamen er datzelfde jaar achter dat ik in oktober zou bevallen van ons eerste kindje. We zaten al met dubbele hypotheeklasten en besloten daarom concessies te doen.” Het originele trouwplan ging de prullenbak in en Kenter en haar man hielden de hand op de knip. Wat bleek: wie tijdens het plannen het woord ‘trouwen’ of ‘bruiloft’ vermijdt, komt budgettechnisch een heel eind. ,,Een boeket dat €20,- kost, is drie keer zo duur zodra je het een bruidsboeket noemt.” aldus Kenter.,,Mijn broer is bloemist, wij kregen de corsages en het boeket gelukkig cadeau.” Kijk liever – net als met boodschappen doen – naar wat de seizoensproducten zijn en naar wat er in de aanbieding is. Dat geldt ook voor de ringen. ,,Wij kozen voor vriendschapsringen, die waren ook nog eens in de aanbieding. Je ziet het verschil niet met trouwringen, behalve dat onze ringen maar €30,- per paar hebben gekost.”

Huisgemaakt
Kosten voor de drukker bespaar je bijvoorbeeld als je de gratis drukwerkontwerpen van websites zoals Weddingchicks.com download. Hier vind je ook stijlvolle ontwerpen voor de bedankjes of de tafelsetting. Zelf even printen op gekleurd papier en versturen maar.

Online modegigant Asos.com onthulde onlangs een Wedding Shop.
Naast betaalbare kleding voor bruidegommen en bruidsmeisjes, heb je al een bruidsjurk voor €90,-. Wie op Marktplaats of Ebay speurt, scoort binnen no time een gedragen exemplaar.

Een goede locatie is kostbaar. Heb je een grote tuin, dan kies je daar natuurlijk voor. Kenters ,,Wij hebben een ruime schuur en een diepe tuin, daar konden we alles gasten kwijt, zelfs als het zou gaan regenen. De tuin versierden we met bloempotten uit de bloemenwinkel. Dat kostte een paar tientjes.”

Heb je geen toegang tot een fijne tuin, noch een groot huis, dan is het huren van een huis via Airbnb ideaal en een stuk goedkoper dan een officiële trouwlocatie. Van tevoren wel even aan de bewoner aangeven wat je plannen zijn. Volgens Glasbergen kan een locatie in het buitenland prima in een kleiner budget passen. ,,In Italië is de catering en de wijn heel goed en veel minder prijzig. In België kun je voor weinig geld een mooi kasteel afhuren. Enige kanttekening: daar komen natuurlijk reiskosten bij en je moet ter plaatse goede contactpersonen kennen.”

Kenter zette wat betreft de catering grote tonnen met ijs in de tuin, gevuld met drankjes. Haar zus was verantwoordelijk voor de huisgemaakte bruidstaart. De daarop volgende lunch en de barbecue werden heel gemakkelijk bij supermarktketen Lidl ingekocht. Heb je liever catering op locatie? Instrueer het barpersoneel dat er geen sterke drank geschonken wordt. Ga in plaats daarvan voor één signature cocktail per persoon: eentje met een bescheiden prijskaartje.

Creatief
Geef je niet om een serie gelikte trouwfoto’s? Laat je gasten dan alle door henzelf geschoten kiekjes uploaden op een gratis app zoals Wedpics. Hiermee stel je zelf een trouwalbum samen. Via Sparkbooth.com installeer je voor $60,- een compleet fotohokje op je computer, inclusief grappige effecten. Bij de Hema of via Etsy.com koop je voor weinig geld foto-accessoires zoals papieren bruidssluiers, kusmondjes en hartjes op stokjes.

De muziek stel je het allergoedkoopst samen met een playlist op muziekdiensten zoals Spotify. Voor €7,99 heb je al een handige app zoals WeddingDJ, die tot op de seconde de juiste muziek bij het elk moment plant, van ceremonie tot eerste dans.

Ook bedankjes hoeven weinig te kosten. Kenters: ,,We maakten online onze kaarten, daar deden we een foto van ons bij en wat snoepjes.” Het leukste is een cadeautje dat niemand verwacht, aldus Glasbergen. ,,Geef bijvoorbeeld een antikaterpakketje voor na het feest, met onder andere paracetamols en een blikje energiedrank. Uiteindelijk is het belangrijkste aan een bruiloft dat mensen zich welkom voelen én het wauw-effect. Dat bereik je door creatief te zijn, ongeacht je budget. De leukste bruiloft is zeker niet altijd de duurste bruiloft.”

Begroting bruiloft Girls of honour.
Hoe goed je ook je best doet om binnen je budget te blijven, je zult altijd zien dat er toch nog onverwachte kosten om de hoek komen kijken. Reserveer daarom in je begroting 10 à 15% van je totaalbedrag voor onvoorziene kosten. Benieuwd hoe andere bruidsparen omgingen met de geldzaken voor hun bruiloft?
NINA weddings Zo bepaal je je trouwbudget NINA weddings.
Ja, dit gaat ten koste van je budget, maar hierdoor bespaart het je veel zoekwerk, tijd en uiteindelijk ook geld, doordat je de juiste keuzes kunt maken. Een weddingplanner kan je de beste leveranciers aanleveren en weet tips en tricks om te besparen op je kosten. bruiloft budget planning trouwlocatie wedding.
Stretchtent huren
Een stretchtent heeft een open karakter en een organische vorm. Ideaal voor een gezellig diner, als shelter of als overdekt terras aangesloten aan een gebouw. Hoeveel gasten verwacht u? Kies uit ons aanbod van stretchtenten in verschillende kleuren en formaten. Wenst u een grotere stretchtent, dan kunnen verschillende tenten aan elkaar gekoppeld worden. Onze stretchtenten zijn beschikbaar in wit of zandkleur. De bijhorende palen zijn steeds eucalyptus. Onze tenten hebben oneindig veel mogelijkheden. U heeft de keuze om een of meer van de onderstaande opties met elkaar te combineren, én elk van onze tenten kunnen aan een muur aangesloten worden. Al onze stretchtenten zijn waterdicht en bestand tegen sterke wind. Ze bieden bescherming tegen schadelijke UV-stralen. Bovendien zijn de tenten brandveilig en niet ontvlambaar.